SrpskiСрпскиMagyar
22.02.2020. Субота

 

 

 

Sistem48

JPK


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Актуелности

07.02.2020.

Општина Мали Иђош је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја доделила 105 дечијих ауто седишта родитељима који живе на територији општине и организовала обуку за њихову правилну употребу. Општина Мали Иђош купила је и доделила 90 седишта, а Агенција за безбедност саобраћаја 15 седишта за децу, тежине од 9 до 36 кг.

Представник Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић говорио је родитељима о страдању деце у незгодама и значају правилног коришћења дечијих ауто седишта. Стаматовић је истакао да је од 10-оро деце која су погинула у саобраћајним незгодама у 2019. години, њих 7 страдало као путник у аутомобилу. Управо зато, оваква акција коју су заједнички организовале Општина и Агенција имала је за циљ повећање употребе дечијих ауто седишта и промену свести код родитеља који треба да прихвате чињеницу о неопходној и правилној употреби дечијих ауто седишта када се малишани превозе.

Председник општине Мали Иђош, Марко Лазић, истакао је да је безбедност деце у саобраћају један од приоритета, те се из тог разлога реализује ова акција. Ово је трећи пут по реду да се реализује ова акција.

Извори: abs.gov.rs и yueco.rs31.01.2020.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима 22 локалне самоуправе у АП Војводини за финансирање и суфинансирање пројеката у областима водопривреде и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта. Реч је о пројектима који се реализују преко конкурса Управе за капитална улагања Војводине. Уручивању уговора присуствовао је и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Мировић је данас доделио и уговоре за наставак финансирања изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Малом Иђошу, као и уговор за изградњу магистралног колектора фекалне канализације у општини Мали Иђош. Вредност ових уговора је 493 милиона динара.

Свечано уручење уговора било је уприличено у холу зграде Покрајинске владе, а испред општине Мали Иђош свечаности је присуствовао и уговоре потписао Марко Лазић, председник општине.29.01.2020.

Изашао је двадесетдруги број Информатора општине Мали Иђош.

Бесплатан штампани примерак Информатора може се преузети у општинском услужном центру, месним заједницама...

Бесплатни електронски примерак Информатора може се преузети са странице сајта "Билтен".
Архива >>>