SrpskiСрпскиMagyar
13.12.2018. Četvrtak

 

 

 

Sistem48


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Facebook Prezentacija
Opštine Mali Iđoš

prezentacija

Investiciona prezentacija
Opština Mali Iđoš


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

U Gadorošu potvrđen sporazum o bratimljenju
23.02.2018.

Sporazum o bratimljenu između opštine Mali Iđoš i grada Gadoroš (Mađarska), koji je usvojila SO Mali Iđoš 24.11.2017. i koji su potpisali Siđi Ištvan, predsednik SO Mali Iđoš i Lajoš Maronka, gradonačelnik Gadoroša, danas je na svečanoj sednici skupštine grada Gadoroša potvrđen.

Na poziv domaćina svečanoj sednici prisustvovali su Marko Lazić, predsednik opštine, Siđi Ištvan, predsednik SO, Zoltan Kerekeš, zamenik predsednika opštine, Dejan Šoljaga, član opštinskog veća i Silard Baranji, rukovodilac odeljenja za finansije.

"Dragi građani Gadoroša! Veliko zadovoljstvo i čast mi je da mogu biti kod Vas danas. Ponosan sam na to da mogu potpisati međuopštinsku saradnju. Želim da međusobna saradnja između opštine Mali Iđoš i Gadoroša bude dugotrajna i uspešna. Zahvaljujem vam na prijateljskom gostoprijemstvu!" - naglasio je, predsednik opštine Mali Iđoš, Marko Lazić, u svom obraćanju.

Odnos između danas bratskih opština ima istoriju dužu od jedne decenije. Sve je počelo davne 2001. godine posetom gradonačelnika Gadoroša Malom Iđošu. Tokom godina odnosi su se produbljivali i jačali te se prošle godine došlo na ideju da prijateljski odnosi dobiju formalni okvir. Osnov za saradnju je nađen u kulturi, obrazovanju i ekonomiji, sa posebnim osvrtom na zajedničke investicije u budućnosti putem evropskih fondova za prekograničnu saradnju.