SrpskiСрпскиMagyar
2021.05.07. Péntek

 izbori 2020

imunizacija

 

 

Sistem48

JPK

Međunarodni dan devojčica


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Kishegyes Község
Facebook oldala

prezentacija

Befektetési prezentáció
Kishegyes Község


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner

Ültess fát
2021.04.06.

Ingyenes facsemete-osztás a polgárok részére

                                  
 

    A közösségi oldalakon megjelent indítványozásnak, valamint a helyi lakosság nagyszámú érdeklődésének köszönhetően, Kishegyes község is csatlakozott az Ültess fát elnevezésű akcióhoz, és ezúton értesítjük Önöket, hogy a 30.000 facsemete kiosztására április 9-én, délben kerül sor, Szerbia egész területén, az Önök községében pedig a Fő utca 32, közigazgatási épület parkolójában, udvarában. A facsemetéket a társadalmilag felelős vállalatok biztosították, akik szeretnék fásítani azokat a területeket, ahol élünk, és akik szívükön viselik a polgárok egészségét.

    Ez nem csupán a klímaváltozás elleni harcra irányuló környezetvédelmi akció, hanem egészségügyi funkcióval is bír, mivel minden egyes fa egyedi oxigénadagoló. Az akció keretén belül kétéves magas kőrisek kerülnek kiosztásra, ültetési útmutatóval. Ezért ültessenek fát, és biztosítsanak tiszta levegőt maguknak és családjuknak egyaránt! A facsemeték száma korlátozott, egy személy csak egy facsemetét kaphat.

 

   Minden facsemete a támogató címkéjével, valamint QR kóddal ellátott, amelyen keresztül beregisztrálhatják, és követhetik a további fejlődésére irányuló utasításokat. A szalag másik fele az Ön nevének és az ültetés dátumának lejegyzésére szolgál. 

 

   Az őszi és tavaszi akcióban kiosztott 60.000 facsemete után az a tervünk, hogy az elkövetkező években 300.000 facsemete kerüljön kiosztásra, egészségesebb környezetet
biztosítva így mindannyiunk számára. Mi nem az erdőben ültetünk facsemetéket, hanem a városban, mivel ott élünk.  

    Az Ültess fát elnevezésű projekt összehangolt a 27. előfejezetben meghatározott célokkal, valamint a Világgazdasági Fórum (WEF) Davosban megrendezésre kerülő, Trillio Trees elnevezésű akciójának céljaival, ahol szervezetünk partnerként szerepel a fenntartható környezetvédelmi megoldásokra vonatkozóan a Szerb Köztársaságban. A jelen projekt szintén összhangban áll az Európai zöld megállapodással (European New Deal), amelyben a cirkuláris gazdaság egyik pillére a tiszta levegő a városi környezetben, és amelyet számos intézmény támogat.   

 

A facsemetéket a következő telefonszámon rezerválhatják, amig a készlet tart 2021.04.08.-ig:

064/84-89-445

Letölthető PDF dukumentum